BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 02-25-2008, 10:50 PM   #1
Redflea
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Default Finally! My duplicate email problem (no, not the simple gmail one) is resolved!!

Please Login to Remove!

I've been using my Blackberry VZW Pearl with BIS to access my company's Exchange email via IMAP since about November.

Some time in early January, I started getting duplicate emails on my work email account. If I forwarded or replied to an email, or even just set a reminder flag on it, the original email was re-sent to my blackberry. Like this:

* I received an email
* It appeared in outlook and on my blackberry
* I replied to, or flagged the message for follow-up, or forwarded it using Outlook
* The original message appeared again on my blackberry

It would even happen if I simply opened an email in Outlook for a few of minutes.

I had tried all sorts of things to fix it, things I thought of, suggestions from others here, spent a couple hours on the phone w/Verizon support, and none of them worked.

I was futzing around with this tonight after spending more frustrating time going through and removing dupes from my BB, and decided to delete and add my work email account again. I'd done that about 6 or 7 times already w/no change, but what the heck, I'm an optimist.

When I deleted and added my work email account, the VZW BIS site selected a different server than it had before.

Originally the BIS site had selected:

- mail.cce.companydomain.com

After dupes started arriving I manually changed to the server name below to see if that would help. It didn't, still got dupes.

- mail.companydomain.com

Today, when I deleted and re-setup my work email account on the VZW BIS site, it selected an entirely new and unknown (to me) server:

- https://sync.companydomain.com

Since this change about three hours ago, I've had zero dupes on my BB!

I don't know enough about exchange and BIS to know if the server name formats are "generic" across companies, but I was hoping that others having this very annoying duplicate email problem could try using a server name w/the above format to get the same relief.

Appreciate it if others w/more experience/expertize in this area could chime in - but it might be that if you are having this problem, you could try editing your Advanced Settings for your email account on your providers BIS site and set your server to https://sync.yourcompanydomain.com and see if it works/helps.
Offline  
Old 04-17-2008, 03:59 PM   #2
Walter Mitty
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 7
Default

did this ultimately resolve this issue. i am having the exact same issues.
Offline  
Old 04-19-2008, 06:35 AM   #3
Walter Mitty
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 7
Default

Changing the address to "sync" didn't work. We're trying a few new ideas with my IT department and hopefully we'll find a resolution!

Apparently, my exchange is changing the UID when my outlook forwards, replies, or follows-up an email. To be more specific, RIM sent me a test email with popped up in Outlook 2007 and on my BB. I responded in Outlook and then the original test email showed up agin in my BB. We then checked the REF (?) number somehow - i don't recall - of the two emails in my BB and although they were the same emails they have different REF numbers so the BB thinks they're different emails.

Any resident gurus have an explanation for that?

Last edited by Walter Mitty; 04-19-2008 at 06:40 AM..
Offline  
Old 04-21-2008, 11:10 AM   #4
Redflea
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Default

Sorry my info didn't help, WM.

You've provided new background on the issues (the changing REF number) so that's a step forward. Good luck...
Offline  
Old 04-21-2008, 01:43 PM   #5
Walter Mitty
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Redflea View Post
Sorry my info didn't help, WM.

You've provided new background on the issues (the changing REF number) so that's a step forward. Good luck...
no problem. your posting definitely was helpful but unfortunately wasn't a solution. My IT guy is now setting up a sync.domain.com record to see if we can manually set this up. who knows!
Offline  
Old 05-28-2008, 10:03 AM   #6
cmdace18
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 43
Default

any help with this????
Offline  
Old 06-26-2008, 04:39 PM   #7
DragonDon
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Default

Just had this call, found out that teh UID of the message was being changed by Exchange. A workaround was to have the user integrate his BIS account with OWA.

Still no information on how to fix Exchange to stop changing the UID.

He was also using an outside company to filter email so we verified that hsi integration was pointing directly to his email server and not the spam filtering service servers.
Offline  
Old 06-26-2008, 10:46 PM   #8
DragonDon
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Default

World's best free tool:

http://www.blackberry.com/support

Type in "duplicate emails" or "duplicate emails uid"(if you are on an Exchange server and you Exchange Admin can verify that there is only one copy of that email showing in you inbox)
Offline  
Old 01-30-2009, 03:31 PM   #9
jpalmer1026
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: storm
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 5
Default

I have been experiencing this problem ever since I've owned the storm and haven't been able to fix it. Anyone have any luck fixing this?
Offline  
Old 06-20-2009, 04:27 PM   #10
jwpboy3
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: storm
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default

Removing my POP config and replacing with OWA resolved my issue. My account was setup as POP by default after entering my email address and password. I couldn't just change my POP config to OWA. I had to remove the POP config on the storm and create a new config by entering a fake email and password to allow the setup to get to the other options. Once I did this, I selected business, entered the OWA URL and other info including mailbox name which I found in OWA.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


5X Toggle SWITCH Rocker Heavy Duty 15A 250V SPST 2 Terminal Car Boat Waterproof  picture

5X Toggle SWITCH Rocker Heavy Duty 15A 250V SPST 2 Terminal Car Boat Waterproof

$8.99



Reliance 306LRK Generator Back Up Power Transfer Switch Kit NEW PRO/TRAN 2 picture

Reliance 306LRK Generator Back Up Power Transfer Switch Kit NEW PRO/TRAN 2

$199.00



Toggle SWITCH ON/OFF Heavy Duty 15A 125V SPST 2 Terminal Car Boat Waterproof ORG picture

Toggle SWITCH ON/OFF Heavy Duty 15A 125V SPST 2 Terminal Car Boat Waterproof ORG

$3.49



12V Water Pump 130PSI Self Priming Diaphragm High Pressure Automatic Switch picture

12V Water Pump 130PSI Self Priming Diaphragm High Pressure Automatic Switch

$18.25



Animated Motion Running LED Business OPEN Sign + On/Off Switch Bright Light Neon picture

Animated Motion Running LED Business OPEN Sign + On/Off Switch Bright Light Neon

$21.85



Prewired LED Light Assembly with on/off switch and 9 volt battery connector. picture

Prewired LED Light Assembly with on/off switch and 9 volt battery connector.

$2.25







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.